RCS Sport maakt wildcards Giro bekend

Door Julian Dubbeld, zaterdag 20 januari 2018 om 17:45

Foto: Sirotti

De organisator van de Giro d´Italia, RCS Sport, heeft bekendgemaakt welke teams dit jaar aan de start mogen staan van de 101e Giro, die van start zal gaan in Israël. Naast de achttien WorldTourploegen zullen er ook nog vier ProContinentalploegen hun opwachting mogen maken. Dit zijn de drie Italiaanse teams Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF, Wilier Triestina-Selle Italia en het Israëlische team Israel Cycling Academy geworden.

Naast de wildcards voor de Giro zijn ook de wildcards bekendgeworden voor de andere Italiaanse koersen die RCS Sport organiseert, op de Ronde van Lombardije na. De wildcards zijn bekendgemaakt voor de wedstrijden; de Strade Bianche,  de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Op 3 maart zullen Androni Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini hun opwachting mogen maken in de koers over onverharde wegen, de Strade Bianche. Vier dagen later mag Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini verder afreizen naar het iets noordelijker gelegen Lido di Camaiore, waar de Tirreno van start gaat.

De andere drie ploegen die een wildcard hebben gekregen voor deze wedstrijd zijn het Russische Gazprom-Rusvelo, het Israelische Israel Cycling Academy en het Italiaanse Wilier Triestina-Selle Italia.

Voor de langste WorldTourwedstrijd op de kalender, Milaan-San Remo, mogen zeven teams zich opmaken. Dit zullen naast de vier zojuist genoemde ploegen ook nog Novo Nordisk, Bardiani CSF en Cofidis, Solutions Credits zijn.

Voor de Ronde van Lombardije zijn de wildcards nog niet verdeeld. Op basis van de prestaties van de ProContinentalploegen in het seizoen zal er later beslist worden welke teams het laatste monument van het jaar mogen rijden.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties