Leider Impey ‘verrast’ op Willunga Hill: “Kan het niet geloven”

Door Koen Middendorp, zaterdag 20 januari 2018 om 09:39

Foto: Sirotti

Daryl Impey voert na de koninginnenrit van de Tour Down Under enigszins verrassend de stand aan. De Zuid-Afrikaan eindigde op de flanken van Old Willunga Hill in het spoor van de opnieuw zegevierende Richie Porte, en wist hierdoor ternauwernood de koppositie te grijpen. “Ik kan nog altijd niet geloven dat ik de leiderstrui heb”, zo stelt Impey op de website van zijn ploeg Mitchelton-Scott.

De doorgaans als bijzonder snel bestempelde Impey laat in deze editie van de Australische rittenkoers zien ook bergop zijn mannetje te staan. “In het verleden reed ik al vaker goed Willunga Hill op, maar wellicht niet zo goed als vandaag. Dit komt onder meer omdat ik dit jaar als beschermde renner koers. Desalniettemin blijft het afwachten of je ook in staat bent te presteren. Daarom is het speciaal als je jezelf weet te verrassen.”

De 33-jarige coureur besloot om op de slotklim zijn eigen koers te rijden, en niet te reageren op de versnelling van Porte. “Ik wist dat de rest zou blijven strijden om de podiumplaatsen. Ik heb mijn eigen tempo gereden en geprofiteerd van de concurrentie. Ik wist dat ik energie moest sparen voor een ultieme sprint naar de top. Ik ben trots op het feit dat ik nu de leiderstrui draag. Het is nu zaak om er morgen veilig mee over de finish te komen.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties