Porte na nieuwe machtsontplooiing op Willunga Hill: “Zwaarste van allemaal”

Door Koen Middendorp, zaterdag 20 januari 2018 om 08:50

Foto: Sirotti

Richie Porte kroonde zich vannacht voor de vijfde(!) maal op rij tot ritwinnaar op Old Willunga Hill. De 32-jarige renner van BMC sluit hiermee een periode van blessureleed af. “Dit was de zwaarste overwinning van allemaal”, aldus de Australiër na afloop van de etappe.

Net als in de voorbije jaren legde Porte zijn kaarten op tafel in de laatste kilometer. Aanvankelijk wist Jay McCarthy de demarrage van zijn landgenoot te beantwoorden, maar de kopman van BORA-hansgrohe moest eveneens zwichten voor de dadendrang van de titelverdediger. Toch erkent Porte dat hij aan zijn limiet zat. “Ik moest op driehonderd meter van de finish bijna stoppen. Wellicht begon ik te voortvarend, want het deed vandaag zoveel pijn. Daarom is het speciaal om hier weer te winnen.”

Met de vlakke slotetappe richting Adelaide voor de boeg, belooft de strijd om de eindwinst nog bijzonder spannend te worden. Porte ziet zichzelf na zijn demonstratie op Willunga Hill terug op een tweede plaats in de rangschikking, in dezelfde tijd als leider Daryl Impey. Toch koestert de klimmer weinig hoop op een verlenging van zijn titel. “Daryl is een goede vriend en een fantastische coureur. Realistisch gezien heb ik geen kans meer om nog op te schuiven. Het was aan mij om vandaag voldoende tijd te pakken, en daar ben ik niet in geslaagd. Ik ben blij met ritwinst, en moet me tevreden stellen met die tweede plaats.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties