Hoogerheide mikt op WK veldrijden 2022

Geplaatst op vrijdag 19 januari 2018 om 19:39

foto: WielerFlits

Hoogerheide gaat een nieuwe gooi doen naar het WK veldrijden. Volgens BN De Stem wil de West-Brabantse plaats in 2022 opnieuw gastheer zijn van het wereldkampioenschap.

Voorzitter Jan Prop heeft dat vandaag laten weten tijdens de presentatie van de Grote Prijs Adrie van der Poel, die zondag 28 januari op het programma staat. “We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat we ambitieus zijn en dus gaan we na 2009 en 2014 voor een derde WK in Hoogerheide.”

Het organisatiecomité van de  GP Adrie van der Poel had zich ook kandidaat gesteld voor het WK van 2020, maar dat werd toegekend aan het Zwitserse Dübendorf. “Dat was zuur, maar ook weer geen probleem als het de mondialisering van de sport dient”, aldus Prop. Hoogerheide gaat nu de concurrentie aan met het Belgische Oostende dat zich kandidaat stelt voor 2021 of 2022.

In 2009 werd Niels Albert wereldkampioen veldrijden in Hoogerheide, in 2014 veroverde Zdenek Stybar de regenboogtrui na een spannend duel met Sven Nys. Dit jaar is het WK veldrijden eveneens in Nederland. Op 4 februari strijden de elite mannen op de flanken van de Cauberg om de regenboogtrui.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties