SEG Racing Academy niet in Topcompetitie

Door Maxim Horssels, vrijdag 19 januari 2018 om 16:59

foto: Petros Gkotsis

SEG Racing Academy doet dit jaar niet meer mee aan de Topcompetitie. De opleidingsploeg kan niet garanderen iedere Topcompetitie-wedstrijd met voldoende renners aan de start te staan.

In de reglementen van de Topcompetitie staat dat Continentale ploegen aan alle wedstrijden dienen deel te nemen en met minstens vier renners. Teammanager Bart van Haaren zegt het jammer te vinden, maar niet meer aan die eis te kunnen voldoen. “Ik weet nu al dat er een aantal wedstrijden gaat zijn waar het ons niet gaat lukken om aan de start te staan.”

“Onze voorkeur gaat naar het rijden van buitenlandse etappekoersen en wedstrijden uit de NationsCup. Als die in hetzelfde weekend als een Topcompetitie-wedstrijd zijn, moet je keuzes maken”, aldus Van Haaren. “Het liefst rijden we alle wedstrijden, maar we zijn dit jaar teruggegaan naar een selectie van dertien renners en moeten daardoor keuzes maken.”

Volgens de teammanager hebben zijn renners begrip voor het besluit. “Zij waarderen dat we hun belang beschermen en dat we ze niet koste wat het kost laten starten.”

De ploeg was vorig jaar genoodzaakt om enkele keren geblesseerde renners op te stellen om het minimum aantal te bereiken. Na de neutralisatie knepen zij vervolgens in de remmen.

De Topcompetitie hanteert deze regels om voldoende renners aan de start van de wedstrijden te krijgen en om de waarde van het klassement te bewaken. Het regelmatigheidsklassement telt daardoor voor het eerst niet alle Nederlandse Continentale-ploegen. Delta Cycling Rotterdam, Vlasman, Monkey Town, Alecto Cycling, Metec-TKH, BEAT Cycling Club en Destil-Piels doen wel mee. De Topcompetitie start op zaterdag 3 maart met de Ster van Zwolle.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties