Ronde van Luxemburg heeft last van Hammer Series Limburg

Door Nick Doup, vrijdag 19 januari 2018 om 13:27

foto: Ronde van Luxemburg (archief)

De Ronde van Luxemburg baalt van de door Velon opgerichte Hammer Series. BMC, de enige WorldTour-ploeg die vorig jaar startte in Luxemburg, is er dit jaar niet bij. De Luxemburgse organisatie zoekt nu naar oplossingen om toch een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen.

Twee Hammer Series-wedstrijden worden dit seizoen verreden in dezelfde periode als de Ronde van Luxemburg (30 mei-3 juni). Eerst in Stavanger (25-27 mei) en de week erop in Limburg (1-3 juni). BMC is lid van Velon en verkiest de Hammer Series in Nederland boven de Luxemburgse ronde, die vorig jaar nog gewonnen werd door Greg Van Avermaet.

Ed Buchette, secretaris generaal van de organisatie, zoekt naar een andere manier om de startlijst te vullen. “We hebben de gegarandeerde deelname van de vier teams die zijn uitgenodigd voor de Tour de France en we proberen de beste teams te strikken van ProContinentaal-niveau. We zullen ook de acht WorldTour-teams benaderen die geen deel uitmaken van Velon”, zegt Buchette tegen DirectVelo.

‘Wij hopen dat de UCI maatregelen neemt’
Buchette baalt dat de UCI geen stappen onderneemt tegen Velon, zeker nu David Lappartient afgelopen jaar is gepromoveerd van UEC- tot UCI-voorzitter. “Lappartient heeft tijdens de honderdste verjaardag van Luxemburgse federatie aangegeven dat de UCI niet waakzaam genoeg is geweest, en dat het niet logisch is dat Velon haar format zonder reactie kan opleggen”, aldus Buchette. “Wij hopen dat de UCI maatregelen neemt voor de bescherming van ons niveau.”

Ook Andy Schleck maakt deel uit van de organisatie, de voormalig toprenner is voorzitter. Hij sluit uit dat de Ronde van Luxemburg een eendaagse wordt. “Het blijft een etappekoers, reduceren zou een stap terug zijn”, aldus Schleck. De hoop op een Luxemburgse WorldTour-koers is er wel, maar dat zou vanwege het financiële plaatje een nieuwe eendagskoers moeten worden. “Het zou alleen de investering niet waard zijn. We geven er de voorkeur aan om dit geld te investeren in de jeugd”, besluit Buchette.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties