Vos via trainingskamp toch naar WK

Door Youri IJnsen, donderdag 18 januari 2018 om 16:07
Marianne Vos

foto: Marcel Koch (archief)

Marianne Vos heeft het WK Veldrijden nog niet uit haar hoofd gezet. De 30-jarige renster van WaowDeals laste rond de jaarwisseling vanwege een slepende verkoudheid een rustperiode in en miste daardoor het NK Veldrijden in Surhuisterveen van afgelopen weekend, waarna er twijfels over haar WK-deelname ontstonden. “Gelukkig voel ik me beter en sinds een aantal dagen ben ik weer in training”, vertelt ze op de site van haar ploeg.

“De training voelt goed aan, al ben ik natuurlijk nog niet op het punt waar ik moet en wil zijn”, gaat de zevenvoudig wereldkampioene cross verder. “Ik heb er wegens ziekte even uitgelegen. Om volledig fit te worden en terug op niveau te komen heb ik in deze fase meer aan een trainingskamp dan aan een cross. Op Mallorca voeg ik me bij Pauliena (Rooijakkers, red.), mijn ploeggenoot die daar al een paar dagen is.”

Aansluitend zal Vos deelnemen aan de Wereldbeker in Hoogerheide. Een week later volgt dan het WK in Valkenburg. “Ik weet dat het scenario verre van ideaal is, maar ik voel me fitter en dat is alweer een stap vooruit.” Eerder deze winter liet ze weten dat ze er alles aan wil doen om de regenboogtrui opnieuw te veroveren.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties