Stijn Vandenbergh: “Ik geloof nog steeds dat ik de Ronde van Vlaanderen kan winnen”

Geplaatst op donderdag 18 januari 2018 om 11:58

Stijn Vandenbergh verwacht dat hij in de voorjaarsklassiekers opnieuw een rol van betekenis kan spelen. Na een jaar vol blessureleed is hij in de Tour Down Under begonnen aan een nieuw seizoen, dat in het teken staat van de maanden maart en april. “Ik geloof nog steeds dat ik de Ronde van Vlaanderen kan winnen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Vandenbergh zal zich vorig seizoen ongetwijfeld anders hebben voorgesteld. De boomlange Belg maakte de overstap van Etixx-Quick Step naar AG2R La Mondiale met als doel in de voorjaarsklassiekers te schitteren. Door blessureleed kon hij echter niet het beste van zichzelf laten zien.

Een longontsteking zorgde ervoor dat hij in het voojaar niet optimaal kon presteren. Bij een zware val in de Vierdaagse van Duinkerke liep hij een hersentrauma op. “Ik herinner mij er niks van. Ook de eerste tien dagen daarna ben ik kwijt. De dokter die mij behandelde, moest zich iedere dag weer aan mij voorstellen”, kijkt hij terug. “Ik heb nog steeds last van geheugenverlies, maar het zijn slechts een aantal dingen die ik niet meer weet.”

Terwijl Vandenbergh kampte met blessureleed, kende landgenoot Oliver Naesen zijn definitieve doorbraak. De 33-jarige renner rekent echter nog steeds op een beschermde rol in de voorjaarsklassiekers. “Ik zal samen met Oliver in het voorjaar worden uitgespeeld in de finale”, legt hij uit. “Ik zal toch wel de laatste man zijn die bij hem kan blijven. Het is zeker geen nadeel dat Oliver zo goed is geworden, integendeel. Je moet weten: bij Quick Step heb ik toch mijn beste resultaten gereden in dienst van de kopmannen. Ik geloof er in ieder geval nog in. Ik kan dit voorjaar even sterk worden als vroeger. Ik heb een goede winter achter de rug en mijn moraal is goed.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties