Mikel Landa: “Giro past niet in voorbereiding op Tour”

Geplaatst op maandag 15 januari 2018 om 18:08
Mikel Landa

Mikel Landa zal de Giro d’Italia dit jaar overslaan. Dat bevestigt de renner van Movistar aan de Spaanse sportkrant Marca. De Bask laat weten dat een deelname niet past in zijn voorbereiding op de Tour de France.

Eerder maakte de renner van Movistar al bekend zich te richten op de Tour, Vuelta en het WK in Innsbruck. “Ik heb ervoor gekozen om de Giro over te slaan omdat ik in de best mogelijke conditie naar de Tour wil. Ik wil daar mijn eerste krachtige piek hebben. Dan is er geen andere optie dan de Giro op te offeren”, stelt hij vast.

Mooie Tour
Het etappeschema van de Tour de France bevalt hem. “Ik vind het een mooie route omdat er een korte tijdrit in zit”, geeft hij aan. “We hebben een sterke ploeg om het op te nemen tegen Sky. Romain Bardet, Rigoberto Uran en ik lijken veel op elkaar. In een tijdrit zijn we van hetzelfde niveau.”

Zware Vuelta

Afgelopen zaterdag werd het parcours van de Vuelta 2018 gepresenteerd. “Zoals altijd is het weer een zwaar parcours”, oordeelt Landa. “Het is veeleisend van de eerste tot de laatste dag. De etappes in Andorra (in het slotweekend, red.) zijn een beetje angstaanjagend. We zullen onze krachten moeten sparen”, voorspelt hij.

Landa kijkt ernaar uit om door zijn eigen Baskenland te rijden. “De rit naar Monte Oiz is speciaal, zoals iedere rit in het Baskenland. Bij een finish bergop, liggen er kansen voor mij. Daarnaast is de etappe naar Lagos de Covadonga erg moeilijk. Voor renners is deze beklimming erg speciaal en in Spanje is dit een mythische beklimming.”

Het WK in Innsbruck ziet hij als een unieke kans. “Het is een veeleisend parcours dat geschikt is voor klimmers. Een betere voorbereiding dan de Vuelta is er daarom niet.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties