Boogerd: “Als de UCI Froome niet schorst, is het hek echt van de dam”

Geplaatst op zondag 14 januari 2018 om 12:20

foto: Marcel Koch

Een maand en een dag na het uitkomen van de positieve test van Chris Froome op Salbutamol zit er nog weinig schot in de zaak. Dat zorgt bij Michael Boogerd voor vragen. “Ik vind het heel apart dat het zo lang moet duren voordat er duidelijkheid is”, zegt de ploegleider van Roompot-Nederlandse Loterij tegen NUsport.

“Froome verdient een schorsing, tenzij hij met een duidelijke verklaring komt, maar volgens mij is die er simpelweg niet”, aldus Boogerd. “Als de UCI Froome niet schorst, is het hek echt van de dam. Dan is dat eens te meer een bevestiging dat Sky gewoon kan doen en laten wat het wil. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

De winnaar van twee etappes in de Tour de France vindt het vooral opvallend, omdat onder meer Alessandro Petacchi en Diego Ulissi wel een (voorlopige) straf kregen voor eveneens een positieve test op Salbutamol. “Waarom zou dat voor Froome dan niet gelden? We hebben het hier over de viervoudig winnaar van de Tour de France en de kopman van Sky. Dat is het grote probleem.”

Boogerd gist dan ook naar de volgende stappen in de zaak-Froome. “Ik weet het echt niet meer. Ik val van de ene verbazing in de andere. Ik vind dat er heel snel duidelijkheid moet komen in de zaak van Froome”, zegt hij. “Wat ik aanvankelijk dacht – dat zou namelijk typisch de UCI zijn – is dat ze hem van december tot mei zouden schorsen. Dan had Froome gewoon de Giro en de Tour kunnen rijden. Dat hebben ze niet gedaan, dus ik ben benieuwd hoe dit afloopt.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties