Valverde aan de start in ‘monsterlijke’ Vuelta

Door Julian Dubbeld, zaterdag 13 januari 2018 om 17:48

Alejando Valverde lijkt nog niet versleten. Foto: Sirotti

Alejandro Valverde heeft bij de presentatie van de Vuelta a España bekendgemaakt dat hij naast de Tour dit jaar, ook de Vuelta zal rijden. De 37-jarige Spanjaard had al langer aangegeven de Vuelta te willen rijden, maar heeft dit nu bevestigd. Voor Valverde zal het de twaalfde Ronde van Spanje in zijn leven worden.

In de eerste week zal de Vuelta de geboortestreek van Valverde, Murcia, aandoen. Des te meer reden voor El Imbatido om aan de start te staan. Op de website van Movistar vertelt hij: “Het is een mooie route met aantrekkelijke uitzichten, dus zal het een mooie koers worden om naar te kijken, al moeten de renners er zelf een spektakel van maken. Door deze monsterlijke route zullen het drie pijnvolle weken worden.”

Mikel Landa had eerder al aangegeven naast de Tour de Vuelta te rijden. Ook hij zal tijdens deze drie weken door zijn geboortestreek komen: “Ik hou ervan om in het Baskenland te koersen. Als de organisatoren vervolgens ook nog eens een etappe bovenop de Balcon de Bizkaia laten eindigen, dan is het voor mij nog aantrekkelijker om er te starten.”

De team manager van Movistar, Eusebio Unzué, laat in een interview met cyclingnews weten dat het niet ondenkbaar is dat Movistar opnieuw met de drie kopmannen, Valverde, Landa en Nairo Quintana, aan de start zal staan van een grote ronde. Quintana is eveneens geïnteresseerd om de ronde te rijden. Dit betekent dat niemand van de drie kopmannen de Giro zal betwisten. Andrey Amador lijkt dan de persoon die het kopmanschap in de Giro op zich zal krijgen.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties