IJzersterke Lucinda Brand onbedreigd naar winst NK Veldrijden

Door Julian Dubbeld, zaterdag 13 januari 2018 om 15:44

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl (archief)

Lucinda Brand heeft vandaag op een overtuigende manier het Nederlandse kampioenschap veldrijden naar haar hand gezet. De Dordtse veldrijdster van Sunweb reed de hele koers alleen vooruit en hield haar voorsprong op schijnbaar eenvoudige wijze vast. Op een kleine vijftig seconden eindigde Maud Kaptheijns als tweede. Annemarie Worst werd op meer dan een minuut derde.

Brand had een agressieve start en zette daarmee direct de concurrentie onder druk, ondanks een kleine val in de eerste ronde. Annemarie Worst en Maud Kaptheijns volgden op enkele seconden. Een aantal rondes wisten de twee achtervolgsters in de buurt van Brand te blijven, daarna moesten ze afhaken.

In de rondes die volgden, breidde de renster van Sunweb langzaam maar zeker haar voorsprong uit. Worst verloor in de achtervolging mede door een probleem met haar ketting de aansluiting met Maud Kaptheijns. Hierdoor lag het podium rond halverwege koers al vast.

In de laatste rondes kwam clubrenster Geerte Hoeke nog in de buurt van Worst, maar het gat wist zij niet te dichten. Het leverde haar wel een vierde plaats op voor rensters als Thalita de Jong en Anna van der Breggen, die er niet aan te pas kwamen. Voor Brand was het na twee titels op de weg haar eerste nationale titel in de cross.

Uitslag NK Elite-vrouwen 2018, Surhuisterveen
flag-nr1 flag-nl Lucinda Brand
flag-nr2 flag-nl Maud Kaptheijns
flag-nr3 flag-nl Annemarie Worst
4. flag-nl Geerte Hoeke
5. flag-nl Thalita de Jong
6. flag-nl Anna van der Breggen
7. flag-nl Denise Betseman
8. flag-nl Bianca van den Hoek
9. flag-nl Lizzy Witlox
10. flag-nl Veerle Goossens


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties