Jasper de Laat: “Normaal gesproken werk ik het jaar af voor Metec-TKH”

Door Koen Middendorp, zaterdag 13 januari 2018 om 10:37

Jasper de Laat is op dit moment in het Spaanse Benidorm op trainingsstage met Wanty-Groupe Gobert, de ploeg waarvoor hij vorig jaar al als stagiair zou uitkomen. Toch lijkt de Nederlander ‘gewoon’ te blijven bij het continentale Metec-TKH. “Normaal gesproken werk ik het jaar af voor Metec-TKH”, aldus De Laat tegenover WielerFlits.

De Laat leek aan het einde van 2017 beloond te worden voor een uitstekend seizoen. De winnaar van de klimtijdrit in de Topcompetitie kreeg als stagiair de kans om zich te bewijzen bij het ProContinentale Wanty-Groupe Gobert. Een zware val in de Ronde van Portugal, waarbij hij een bekkenbreuk opliep, gooide echter roet in het eten.

Enkele maanden later maakt de 23-jarige renner alsnog onderdeel uit van de ploeg van teammanager Hilaire Van der Schueren. De Laat benadrukt wel dat hij het seizoen – zoals het er nu naar uitziet – gewoon bij zijn huidige ploeg zal afmaken. “Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt, maar zoals het er nu naar uitziet blijf ik bij Metec-TKH. We hebben nog niet gesproken over een vervolg na dit kamp.”

De Laat geeft aan dat de Belgische ploeg altijd contact heeft gehouden, ook na de zware val van de Nederlander. “In december polsten ze naar mijn situatie, en vroegen ze of ik mee wilde op trainingskamp. Metec hield me vervolgens niet tegen, ook omdat ik hier aan mijn vorm kan bouwen.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties