Operatie voor Joris Nieuwenhuis na veldritseizoen

Geplaatst op vrijdag 12 januari 2018 om 11:08
Joris Nieuwenhuis

Joris Nieuwenhuis - Foto: © Cor Vos | Team Sunweb

Joris Nieuwenhuis gaat na het veldritseizoen onder het mes. De wereldkampioen bij de beloften kampt al enige tijd met fysieke problemen aan zijn linkerbeen. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij last heeft van een beknelde liesslagader. Dat meldt zijn ploeg Sunweb.

“De knik in zijn liesslagader zorgt voor pijn en minder kracht”, legt dokter Anko Boelens uit. “Het goede nieuws is dat het bloedvat enkel gebogen is en niet beschadigd. Dit kan door een operatie verholpen worden. Aangezien er geen direct risico is, zullen we dit na het veldritseizoen doen. Hierna moet hij zes weken rust nemen, waarna hij zes weken rustig op de rollen kan beginnen. Hierna kan hij geleidelijk zijn normale trainingsregime gaan verhogen. ”

De 21-jarige Nieuwenhuis blijft voorlopig wedstrijden rijden. “Nu ik weet wat er aan de hand is, kan ik dat opzij zetten en doorgaan”, legt hij uit. “We hebben enkele aanpassingen gedaan aan mijn fiets gedaan waardoor ik mij comfortabeler voel en door kan rijden”, geeft hij aan. “Ik focus mij nu op de nationale en de wereldkampioenschappen en ga zien wat dat gaat brengen.”

Blindedarmoperatie Storer
Sunweb laat daarnaast weten dat Michael Storer in aanloop naar de Tour Down Under zijn blindedarm heeft laten verwijderen. Ondanks de ingreep zou de 20-jarige Australiër volgende week nog steeds zijn WorldTour-debuut kunnen maken.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties