‘Parcours Vuelta 2018 uitgelekt’

Geplaatst op vrijdag 12 januari 2018 om 08:32

Hoewel de officiële presentatie pas morgen plaats zal vinden, lijkt het erop dat het etappeschema van de komende Vuelta a España uitgelekt is. De Spaanse sportkrant AS publiceerde vandaag de etappes van de 73e editie.

De Spaanse rittenkoers zou maar liefst negen aankomsten bergop kennen. Drie daarvan (de Alfaguara, Les Praeres en Oiz) zijn nieuw. Er zijn twee ritten tegen de klok. Vorige maand maakte de organisatie al bekend dat de Vuelta dit jaar start met een acht kilometer lange individuele rit tegen de klok in Málaga. In de slotweek komt daar in Cantabrië een tijdrit van Santillana del Mar naar Torrelavega bij.

De Vuelta a España start in de zuidelijke provincie Andalucië, waar op de tweede dag al een aankomst bovenop Caminito del Rey wacht. De koers gaat vervolgens in oostelijke richting, waar op de vierde dag in Granada een aankomst bovenop Alfacar wacht. De Vuelta trek hierna in noordelijke richting. Tijdens de negende rit staat een aankomst bovenop La Covatilla gepland.

In het noorden van Spanje staan aankomsten bergop bij La Camperona, Les Praeres en Lagos de Covadonga op het programma. In de slotweek volgt er daags na de tijdrit een aankomst bovenop Monte Oiz. Op vrijdag en zaterdag wachten er twee zware bergritten in Andorra. De Vuelta finisht traditioneel in Madrid.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties