Daniel Martin: “Wil tijdens mijn carrière nog een keer volledig voor de Tour gaan”

Geplaatst op donderdag 11 januari 2018 om 13:48

Daniel Martin heeft ervoor gekozen om zich in 2018 weer te richten op de Tour de France. In een gesprek met Cyclingnews laat de nieuwe kopman van UAE Emirates weten vertrouwen te hebben in zijn capaciteiten.

Martin had ook kunnen kiezen voor een overstap naar Sky, waar hij tijdens de Tour in dienst van Froome had moeten rijden. Hij besloot om te vertrouwen op zijn kwaliteiten en voor eigen succes te gaan rijden. “Ik heb altijd gezegd dat ik mij nooit volledig zou focussen op de Tour de France, maar dat is nu niet meer het geval”, legt hij uit. “Natuurlijk ga ik mij ook richten op de Ardennenklassiekers, maar ik zou er spijt van krijgen wanneer ik mijn carrière zou beëindigen zonder een keer volledig voor de Tour te gaan.”

Mont du Chat
Vorig jaar kreeg een onfortuinlijke Martin in de negende rit te maken met pech toen hij in de afdaling van de Mont du Chat door Richie Porte in zijn val werd meegesleurd. Na afloop bleek dat Martin daarbij twee kleine breukjes aan de ruggenwervel opgelopen had. “Ik realiseerde mij op dat moment eerlijk gezegd niet dat het gebroken was. Het voelde alsof ik last had van een hele zware spierspasme. Het is een mooi verhaal, maar wanneer ik terugkijk op 2017 dan zijn overwinningen het enige wat er aan ontbrak.”

Komend seizoen hoopt hij zijn zesde plaats uit 2017 te verbeteren. “Hopelijk kom ik de Tour dit keer gezond door en blijven valpartijen uit, zodat ik kan ik laten zien waartoe ik werkelijk in staat ben”, geeft hij aan. “Ik kijk ernaar uit om aan de wedstrijd te beginnen met een goede ploeg om mij te ondersteunen. Het was geweldig om bij Quick-Step Floors te rijden, maar ik heb nu meer vertrouwen in mijn kwaliteiten en ik wil ontdekken hoever ik kan komen.”

Potentieel benutten
In 2018 verdedigt hij de kleuren van UAE Emirates. “Ik ben enthousiast door het project en de kans die Carlo Saronni en zijn team mij geven. Al vanaf de eerste gesprekken gaven zij aan te geloven in mijn potentieel. Zij denken ook dat het nog niet volledig wordt benut. Daar hoort de Tour ook bij.”

Door zijn ervaring, heeft hij het gevoel beter om te kunnen gaan met de druk van de Tour. “Nu ben ik rustiger en houd ik mijn natuurlijke agressie binnen. Ik kies voor het juiste moment om aan te vallen. In 2016 was het mijn eerste Tour in de voorlinie en ontbrak het mij nog aan zelfvertrouwen. Nu ik weet dat ik de beste renners kan volgen, blijf ik rustig tot het moment waarop ik agressief moet zijn.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties