Voorbereiding Sam Bennett op Tour Down Under verstoord door ziekte

Geplaatst op donderdag 11 januari 2018 om 11:55

Voor Sam Bennett verloopt de aanloop naar zijn seizoensdebuut niet zonder problemen. De sprinter van BORA-Hansgrohe is tijdens de voorbereiding op de Tour Down Under ziek geworden. Aan Cyclingnews vertelt de 27-jarige Ier dat hij hierdoor een week niet heeft kunnen trainen.

“Ik heb tijdens de vlucht iets opgelopen. Tijdens de eerste dag hier reed ik 180 watts en zat mijn hartslag op 160”, kijkt hij terug. “Ik ben zelfs een week niet in staat geweest om te trainen. Gisteren reed ik drie uur en dat voelde niet goed. Ik zal zien hoe het vandaag gaat”, geeft hij aan. “Het is gewoon een verkoudheid en ik ben echt vastgelopen. Ik dacht dat ik er wel binnen twee dagen vanaf zou zijn, maar het blijft voortduren.”

Bennett is niet de enige die er last van heeft. Ook ploeggenoot Peter Kennaugh is ziek, terwijl ook collega’s er last van hebben. “Veel jongens hebben er last van, ook renners van andere ploegen hebben er mee te maken”, aldus Bennett. “Ik heb nu mijn eigen kamer zodat het zich niet zal verspreiden.”

Of Bennett zondag kan starten in de People’s Choice Classic is nog onzeker. Vorig jaar werd hij in Adelaide nog tweede, achter Caleb Ewan.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties