‘UCI wil topcrossen bundelen in nieuw klassement’

Geplaatst op donderdag 11 januari 2018 om 10:28

Foto: Sportfoto.nl / Orange Pictures

De UCI werkt achter de schermen aan een grondige hervorming van de veldritkalender. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens de Belgische krant wil de internationale wielerunie met de introductie van een nieuw regelmatigheidsklassement meer duidelijkheid creëren.

“In de huidige Belgische kalender zien de fans door de bomen het bos niet meer”, legt veldritcoördinator Peter Van den Abeele uit. “Welke wedstrijd behoort tot welk klassement?” Feit is: Wout van Aert en Mathieu van der Poel crossen zowat elke week tegen elkaar. En de veldritfan weet niet meer of hij op tv naar een wedstrijd van de DVV Trofee of naar een Wereldbekermanche kijkt.”

Begin februari komen alle betrokkenen bij elkaar. Daarbij wordt de optie tot het creeëren van een regelmatigheidscriterium van 20-25 wedstrijden besproken. Het nieuwe klassement moet een mix van de huidige Wereldbeker, Superprestige en een aantal andere topcrossen worden. “Dat het landschap zal veranderen, staat vast. Hoe ingrijpend? Misschien is het wel opportuun om in één keer een grondige hervorming door te voeren, in plaats van die te spreiden over een paar jaar”, geeft Van den Abeele aan.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties