Sven Nys: “Het veldrijden is minder attractief geworden”

Geplaatst op donderdag 11 januari 2018 om 10:00

Foto: Orange Pictures

Sven Nys is van mening dat het veldrijden vandaag de dag minder attractiever is dan voorheen. Dat vertelt de teammanager van Telenet-Fidea in een interview met radiostation Studio Brussel.

Weggevallen generatie
Het veldrijden heeft de maken met teruglopende bezoekersaantallen. Nys denkt te weten hoe dit komt. “Het is een combinatie van veel factoren. De generatie waar ik deel van uitmaakte is gestopt. Die heeft jaren de tijd gehad om een grote groep supporters op te bouwen. De generatie na mij is om verschillende redenen weggevallen. Zoals bijvoorbeeld Niels Albert vanwege hartproblemen. Daarnaast zijn er jongens als Stybar en Lars Boom, die weg zijn gegaan. Dat zorgt ervoor dat nu alleen de jongste generatie overgebleven is. Die hebben niet de tijd gehad om supporters op te bouwen.”

Koers snel in de juiste plooi

De oud-wereldkampioen is bovendien van mening dat het wedstrijdverloop minder aantrekkelijk is geworden. “Er wordt totaal anders gekoerst dan vroeger. Het is minder attractief doordat alles direct wordt opengebroken. De koers ligt heel snel in de juiste plooi”, stelt hij vast. “Renners kondigen nu ook al aan dat ze niet in het veld zullen blijven. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat mensen momenteel minder geïnteresseerd zijn in onze sport.”

Nys blijft echter optimistisch over de toekomst. “De cross gaat altijd door. Het blijft een golfbeweging. Net voordat ik prof werd, was er ook een minder moment. Er staan altijd renners op die attractief zullen zijn. Dan krijg je weer een mooi piekmoment.”

Van Aert moeilijk maken
Aanstaande zondag staat in Koksijde het Belgisch Kampioenschap Veldrijden op het programma. Wout van Aert start als topfavoriet. Nys hoopt dat de renners van Telenet-Fidea het hem lastig kunnen maken. “We gaan ons best doen. Maar Wout is uiteraard de grote favoriet. Maar er zijn mogelijkheden om hem te kloppen. Koksijde heeft een heel verraderlijk parcours. Een klein foutje kan al tien seconden kosten. Toon Aerts heeft de afgelopen weken bewezen dat hij in goede doen is.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties