Oliver Naesen: “Ik heb nog iets recht te zetten in de Ronde van Vlaanderen”

Geplaatst op donderdag 11 januari 2018 om 09:20

Foto: Marcel Koch

Oliver Naesen hoopt dit seizoen een van de voorjaarsklassiekers op zijn naam te kunnen schrijven. “Ik zou graag opnieuw zo goed mogelijk zijn vanaf het begin van de voorjaarsklassiekers”, vertelt de 27-jarige renner van AG2R La Mondiale in een gesprek met Sporza. “Hopelijk blijven de verhoudingen van vorig jaar intact en verschuiven ze een beetje in mijn voordeel.”

Vorig seizoen kwam hij tijdens de Ronde van Vlaanderen op de Oude Kwaremont ten val, nadat Peter Sagan voor hem tegen de grond ging. “Het was mijn beste dag ooit op de fiets”, kijkt hij terug. “Die valpartij in de Ronde was een heel pijnlijk moment en ik word daar nog dagelijks of wekelijks aan herinnerd. Dat was niet één koers die om zeep was, maar wel de voorbereiding van jaren. Het was een droom die in duigen viel. Dat wil ik wel nog rechtzetten, sowieso”, geeft hij aan. “Vorig jaar had ik de ambitie om in de top tien te rijden van de klassiekers. Maar in de periode van de Ronde van Vlaanderen behoorde ik tot de beste vier renners. Door omstandigheden kon ik niet tonen wat mijn plaats was tussen die vier”, kijkt hij terug.

Zijn ploeg AG2R La Mondiale heeft er met Tony Gallopin en Silvan Dillier twee sterke renners voor het voorjaar bijgekregen. “We krijgen meer ruimte om de tactiek aan te passen. We hebben een serieuze tweede lijn die vooropgestuurd kan worden. Ik kan dan wachten op de favorieten en verstoppen achter die mannen. Mijn koers wordt dan iets makkelijker. Maar dat zijn scenario’s die nog ver voor ons liggen.”

De regerend Belgisch kampioen acht zichzelf in staat om dit jaar een klassieker te winnen. “Ik hoop het. Waarom niet?”, aldus Naesen. “Om een klassieker te winnen moet je bij de beste renners zijn die aan de start komen. Als je in die positie zit, moet je durven te dromen van een overwinning in de klassiekers.”

 


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties