Girdlestone maakt volgende week comeback

Geplaatst op donderdag 11 januari 2018 om 11:00

Keagan Girdlestone zal volgende week weer zijn opwachting maken in een UCI-wedstrijd. De 20-jarige Zuid-Afrikaan kwam in de zomer van 2016 tijdens een trainingskamp van de opleidingsploeg van Dimension Data zwaar ten val. Hij lag daarna enkele dagen in coma.

Op Facebook vertelt Girdlestone dat hij van start gaat in de New Zealand Cycle Classic. Dat doet hij in het shirt van de Frezzor-ploeg. De vijfdaagse rittenkoers (2.2) start volgende week woensdag.

Hij staat met een bescheiden ambitie aan de start. “De renner in mij wil winnen. Maar realistisch gezien weet ik dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren”, vertelt hij aan Ride. “Ik heb nu voor mijzelf doelen op papier gezet, die ik af wil kunnen vinken. De eerste is om een koers in het peloton te finishen”, legt hij uit. “Daarna hoop ik de wedstrijd te kleuren. Of het nu een aanval binnen één of vijf kilometer van het einde is. Daarna wil ik toewerken naar een uitslag bij de beste tien. Daarna het podium en uiteindelijk natuurlijk winnen.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties