Serge Pauwels: “Misschien vallen dit jaar de puzzelstukjes wel in elkaar”

Door Ties Wijntjes, woensdag 10 januari 2018 om 21:28

foto: Sirotti (archief)

Serge Pauwels begint dit jaar aan zijn vierde seizoen als renner voor Dimension Data. In gesprek met Sporza vertelt hij dat ook komend seizoen een ritzege in de Tour de France zijn belangrijkste ambitie is.

De 34-jarige Vlaming voelt zich duidelijk op zijn gemak bij de Zuid-Afrikaanse ploeg. Hij hoopt zijn contract nog eens te mogen verlengen. “Ik ben einde contract, maar zou hier graag bijtekenen. Liefst nog twee jaar. Ik wil nog zo lang mogelijk koersen. Ik kan hier de renner zijn die ik wil zien. Ik krijg veel vrijheid, dat is niet bij alle ploegen een evidentie. Je wordt al snel in een hokje geduwd”, legt hij uit.

Komend jaar hoopt hij weer in de Tour te kunnen pieken. Een ritzege in de Franse grote ronde is zijn grootste doel. In de aanloop hier naartoe rijdt hij onder meer de Ronde van het Baskenland en de Tour of Yorkshire. “Ik moet overal kansen proberen te grijpen, want die liggen niet dik gezaaid. Maar een ritzege in de Tour is het hoogste. Dat streepje staat nog niet achter mijn naam. Als je op mijn vijftiende had gezegd dat ik tweede geworden zou zijn in een Tour-rit naar de Ventoux, dan had ik meteen getekend. Maar het blijft toch jammer dat het me nog niet gelukt is te winnen. Misschien vallen dit jaar de puzzelstukjes wel in elkaar.”

Froome in de Tour
Over de zaak Chris Froome, en zijn oud-werkgever Sky, heeft Pauwels zijn mening paraat. “Sky heeft een perceptieprobleem en dat wordt gevoed door alle nieuwe verhalen. Ik denk persoonlijk dat de salbutamol die Froome nam onschuldig is, maar dat zal niet de mening zijn van het Franse publiek”, legt hij uit. Tijdens de Tour verwacht hij echter Chris Froome weer tegen te komen. “Het blijft natuurlijk gissen, maar ik verwacht dat Froome in juli gewoon aan de start van de Tour zal staan. Al kan ik me voorstellen dat het dan zwaar zal worden voor hem. Als je dan effectief onschuldig bent, is dat toch bitter.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties