Oud-winnaar Slagter voert Dimension Data aan in Tour Down Under

Door Koen Middendorp, woensdag 10 januari 2018 om 13:59

Tom-Jelte Slagter zal op 16 januari aan de start staan van de Tour Down Under. De 28-jarige Groninger van Dimension Data – winnaar in 2013 – wordt in zijn jacht op een tweede eindzege bijgestaan door onder meer klimmer Lachlan Morton en sprinter Mark Renshaw.

Op de website van de ploeg geeft Slagter aan met de nodige ambitie te starten. “We zijn als ploeg gemotiveerd om te presteren. We hebben enkele thuisrijders in de ploeg die normaliter in goede vorm steken voor deze koers. We starten met de ambitie om voor de overwinning te koersen. Ik heb goede herinneringen aan deze wedstrijd, en ik voel dat ik er klaar voor ben.”

Voor het klassement kan de Zuid-Afrikaanse formatie niet alleen rekenen op zijn gloednieuwe aanwinst. Met Lachlan Morton en de jonge Ben O’Connor hebben ze nog twee ijzers in het vuur. De inmiddels 35-jarige Renshaw mag zijn geluk gaan beproeven in de sprints. Voor Nic Dlamini en Scott Davies vormt de Tour Down Under dan weer hun vuurdoop als profrenner. De Zuid-Afrikaan Jaco Venter vervolledigt de selectie.

Selectie Dimension Data voor Tour Down Under (16-21 januari)
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-au Mark Renshaw
flag-za Jaco Venter
flag-au Lachlan Morton
flag-au Ben O’Connor
flag-za Nic Dlamini
flag-gb Scott Davies


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties