Ronde van Catalonië komt op slotdag met eendagskoers voor vrouwen

Door Koen Middendorp, woensdag 10 januari 2018 om 11:58

Foto: ASO

De Ronde van Catalonië zal voor het eerst een vrouwenkoers organiseren. De organisatie van een van de oudste koersen op de wielerkalender zal op de slotdag van de aankomende ronde, gehouden op 25 maart, een eendaagse wedstrijd organiseren over het inmiddels traditionele circuit rondom de Montjuïc.

De vrouwen zullen hun koers afwerken voor de finish van de mannen. In de komende weken zullen de deelnemende ploegen en het volledige parcours uit de doeken worden gedaan. Zeker is al wel dat de vrouwen grotendeels hetzelfde parcours voor de wielen geschoven krijgen als de mannen. Dit betekent dat zowel de start als de finish in de Catalaanse hoofdstad Barcelona is gezeteld. Daarnaast zullen de rensters enkele malen de kenmerkende lokale omloop rondom de historische heuvel Montjuïc moeten afwerken. Scherprechter vormt de beklimming van de Font del Gat.

De organisatie van de Ronde van Catalonië treedt hiermee in de voetsporen van de Tour de France en de Vuelta a España, die zich met de oprichting van respectievelijk La Course (in 2014) en de Madrid Challenge (in 2015) al enkele jaren inzetten voor het vrouwenwielrennen. Koersdirecteur Rubén Peris geeft aan dat hij wil investeren in de vrouwenkoers. “Wij als organisatie willen ons steentje bijdragen aan het vrouwenwielrennen, en we hopen dan ook dat dit initiatief succesvol is en kan groeien de komende jaren.”

https://twitter.com/VoltaCatalunya/status/951020133291646981


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties