De La Cruz aast op kopmanschap Sky in Vuelta a España

Door Koen Middendorp, woensdag 10 januari 2018 om 10:35

Foto: Team Sky

David de la Cruz maakte afgelopen winter na drie jaar Quick-Step de overstap naar een andere sterrenformatie: het Britse Sky. De 28-jarige Spanjaard zal komend seizoen voornamelijk in dienst rijden van onder meer Chris Froome. Toch hoopt de klimmer de ploegleiding zodanig te overtuigen, dat hij later in het seizoen als kopman mag beginnen aan de Vuelta a España. Dit laat De La Cruz weten aan het Spaanse El Periodico

De Catalaan zal zijn seizoen beginnen in de Volta a la Comunitat Valenciana (31 januari – 4 februari). Daarna volgen de Ruta del Sol (14-18 februari) en Parijs-Nice (4-11 maart). Een definitieve keuze moet nog gemaakt worden tussen de Rondes van Catalonië en het Baskenland. Wat wel vaststaat, is dat hij de Giro d’Italia zal rijden in dienst van Froome. “Chris heeft een rotsvast vertrouwen in me, en ik zal er dan ook aan de start staan als een van zijn helpers”, aldus De La Cruz.

Waar hij de Italiaanse ronde zal rijden in dienst van, hoopt hij in de Vuelta op het kopmanschap. Deze ambitie zou weleens voor frictie kunnen zorgen binnen het Sky-kamp, want ook Geraint Thomas heeft de hoop uitgesproken er te starten als kopman. “De laatste jaren heb ik me langzaam weten te ontwikkelen als renner. Ik heb inmiddels aangetoond dat ik mijn slag kan slaan in rittenkoersen. Ik hoop dat ook komend seizoen te laten zien”, is de Spanjaard vol vertrouwen.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties