Bardet verkiest Tirreno-Adriatico boven Parijs-Nice

Door Koen Middendorp, dinsdag 9 januari 2018 om 15:50

Foto: Sirotti

Romain Bardet zal in 2018 voor het eerst in zijn carrière Tirreno-Adriatico (7-13 maart) betwisten. Hij verkiest de Italiaanse rittenkoers boven Parijs-Nice, waar hij de laatste jaren aan de start verscheen. Eerder twijfelde hij nog tussen de twee rittenkoersen. Dit laat de Franse klimmer weten aan Cyclism’Actu.

De nummer drie van de voorbije Tour de France zal zijn seizoen in gang schieten in de Grand Prix Cycliste la Marseillaise, die op 28 januari op het programma staat. Aansluitend volgen de Ruta del Sol (14-18 februari) en de Classic Sud Ardèche (24 februari). Naast een debuut in Tirreno-Adriatico zal Bardet ook voor het eerst kennismaken met de Toscaanse sterrati van de Italiaanse klassieker Strade Bianche (3 maart).

Na een Italiaanse campagne zal de kopman van AG2R La Mondiale zich in de Ronde van het Baskenland klaarstomen voor Luik-Bastenaken-Luik. Vorig seizoen besloot Bardet La Doyenne nog op een verdienstelijke zesde stek. In aanloop naar de Tour rijdt de Fransman nog het Critérium du Dauphiné.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties