Van Avermaet: “Denk dat ik in elke klassieker mee ga doen voor de overwinning”

Geplaatst op maandag 8 januari 2018 om 16:50

Greg Van Avermaet kijkt met vertrouwen uit naar komend wielerseizoen. De nummer 1 van de UCI-ranglijst verwacht dat hij ook in 2018 een goed seizoen gaat rijden. “Ik denk dat ik in elke klassieker mee ga doen voor de overwinning”, vertelt hij in een interview met Sporza.

Momenteel verblijft Van Avermaet met zijn ploeg BMC op een trainingskamp in het Spaanse Denia. Zijn voorbereiding verliep voorspoedig. “Ik heb een goede winter gehad”, geeft hij aan. Hij heeft zichzelf moeten intomen om ervoor te zorgen dat hij niet teveel traint. “Dat is toch een beetje de aard van het beestje. Maar ik heb een goed evenwicht gevonden voor een ideale voorbereiding. Ik ben klaar voor de voorjaarsklassiekers. Al is het nog een eind weg. De belangrijkste afspraak is begin april.”

Vertrouwd programma
Van Avermaet zijn wedstrijdprogramma is de eerste maanden identiek aan dat van 2017. Hij begint zijn seizoen begin februari in de Ronde van Valencia. Daarna rijdt hij de Ronde van Oman, Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. In Italië rijdt hij vervolgens Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Daarna volgen de voorjaarsklassiekers. In juli staat hij aan de start van de Tour de France.

Met overwinningen in Omloop Van Nieuwsblad, Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix kende Van Avermaet in 2017 een buitengewoon goed voorjaar. Hij erkent dat het lastig wordt om dat te evenaren. “Ik denk dat het heel moeilijk wordt. Vorig jaar had ik een superconditie”, kijkt hij terug. “Ik ga ervan uit dat ik opnieuw een heel regelmatig seizoen ga rijden. Met hopelijk een paar uitschieters. Ik denk dat sowieso ik in elke klassieker mee ga doen voor de overwinning. Hopelijk zitten daar opnieuw een paar goede overwinningen bij”, geeft hij aan.

Zijn zeges in het voorjaar hebben hem rust gegeven. “Ik ben rustig en weet dat ik het kan. Ik weet dat het er op een bepaald moment uit gaat komen”, aldus Van Avermaet. “Ik kan nu andere doelen stellen. Het was een heel groot doel om een monument te winnen. Dat is gelukt met Parijs-Roubaix. Nu zou ik graag de Ronde van Vlaanderen winnen.”

Toekomst BMC
Het is momenteel nog onzeker of zijn ploeg BMC volgend seizoen nog in het peloton actief zal zijn. Van Avermaet wacht rustig af “Wanneer je een paar jaar aan de top hebt gestaan, is er altijd de keuze om ergens anders te gaan fietsen. Ik zou het liefste hier blijven omdat ik hier iets heb opgebouwd. Ik zit eindelijk in een positie waar ik wil zitten. Wanneer de sponsoren doorgaan, zou ik graag hier verlengen. Maar ik ben ook niet blind en ik zal misschien een keer aan een nieuw avontuur beginnen. We zullen zien wat de toekomst brengt.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties