Wanty-Groupe Gobert opnieuw welkom in Tour de France

Geplaatst op maandag 8 januari 2018 om 15:26

Wanty-Groupe Gobert zal in 2018 opnieuw de Tour de France rijden. Organisator ASO heeft de Belgische ProContinentale formatie een wildcard gegeven voor de komende editie.

De andere drie uitnodigingen gingen naar de Franse ploegen Cofidis, Direct Energie en de Fortuneo-Samsic-ploeg van Warren Barguil. Vital Concept van sprinter Bryan Coquard kreeg geen uitnodiging.

Coquard heeft in inmiddels op Twitter zijn teleurstelling laten blijken. “Niet geselecteerd voordat we ook maar de tijd krijgen om een rugnummer op te spelden. Ik ben erg teleurgesteld”, schrijft hij. Gisteren pleitte hij er nog voor om zijn nieuwe ploeg de tijd te geven om zich te bewijzen.

Cofidis, Direct Energie en Fortuneo-Samsic zijn ook welkom in Parijs-Nice. Het Franse Delko Marseille Provence KTM krijgt daar de voorkeur boven Wanty-Groupe Gobert. In het Critérium du Dauphiné mag Coquard wel zijn opwachting maken. Zijn werkgever Vital Concept werd daarvoor samen met Cofidis, Fortuneo-Samsic en Wanty-Groupe Gobert uitgenodigd.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties