Coen Vermeltfoort: “We gaan één kaart trekken in de sprint”

Geplaatst op maandag 8 januari 2018 om 14:07

Coen Vermeltfoort is komend jaar nog een van de twee pure sprinters die Roompot-Nederlandse Loterij rijk is. De rappe man uit Heeswijk hoopt in 2018 vooral te kunnen scoren in kleinere koersen. “De .1-koersen liggen mij het best. Vooral de wat zwaardere koersen in Nederland en België. Daar wil ik mijn pijlen op richten”, zegt Vermeltfoort tegenover WielerFlits.

Naast Vermeltfoort heeft Roompot-Nederlandse Loterij dit jaar ook de beschikking over Wouter Wippert. Over echte concurrentie is volgens Vermeltfoort geen sprake. “Wouter is sowieso een heel ander type sprinter. En we rijden bovendien een dubbel programma bij de ploeg, dus we zullen niet het hele jaar samen wedstrijden rijden.”

Ook is Vermeltfoort, net als Michael Boogerd, voorstander van het rijden voor één sprinter in de koers. “Ik ben van mening dat je als ploeg voor een sprinter moet gaan.” Dit hoeft niet ten koste te gaan van Vermeltfoort zelf. “Ik zal ervoor zorgen dat ik zelf ook mijn eigen sprints kan gaan rijden. Ik heb de ambitie om gewoon te winnen.” Zijn kwaliteiten als sprintaantrekker ziet hij niet als iets negatiefs. “Het zou kunnen dat ik wat vaker de sprint aan moet trekken, maar hiervan wordt je als sprinter ook niet slechter. Ook op die manier kan je je tegenwoordig in de kijker rijden.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!
02


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties