Pozzovivo: “Waarom niet richten op podium in de Giro?”

Door Ties Wijntjes, zondag 7 januari 2018 om 20:49
Domenico Pozzovivo

foto: Sirotti

Domenico Pozzovivo heeft de ambitie om dit jaar in de Giro d’Italia op het podium te rijden. In het shirt van zijn nieuwe ploeg Bahrain Merida hoopt hij dit te realiseren, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Na vijf seizoenen voor AG2R La Mondiale gekoerst te hebben verwerkt Pozzovivo komend seizoen zijn kilometers in het shirt van Bahrain Merida. De keuze om over te stappen kwam niet voort uit ontevredenheid bij zijn Franse werkgever, verduidelijkt hij. “Het was niet zo dat ik niet wilde blijven. Het was het einde van mijn contract. Ik had een kans om op een andere manier gemotiveerd te raken. Ik had wat contact met Vincenzo Nibali en hij vroeg me of ik bij het team wilde komen. Om hem te helpen in bergritten van grote ronden en ook om voor mijn eigen kansen te kunnen gaan”, legt hij uit.

Giro d’Italia
In de Italiaanse grote ronde zal de 35-jarige klassementsrenner voor zijn eigen kansen rijden. Ondanks zijn leeftijd ziet hij volop kansen en mikt hij hoog. “Waarom zou ik niet proberen het podium te halen? Het wordt moeilijk maar ik denk dat het haalbaar is. Het ligt er ook aan wie er starten. We weten nog niet veel over wie er start in de Giro. We zullen het niet weten tot andere kopmannen hun programma bekend maken”, stelt hij.

Een renner die wel zijn aanwezigheid in de Giro heeft bevestigd is Chris Froome, volgens Pozzovivo de grote favoriet. “Met Chris Froome aan de start van een grote ronde is hij de grote favoriet.  Maar ik denk dat de Tour en Vuelta a España combineren een andere uitdaging is dan de Giro en de Tour. Het parcours is anders. In de Giro wordt er een hoop geklommen. In de Vuelta ook, maar vooral in de finale.”

Knechten
Ondanks de leidersrol in de Giro is hij niet te beroerd om in andere wedstrijden te knechten in dienst van Nibali. “Mijn belangrijkste doel is het algemeen klassement in de Giro. Daarna zal ik ploeggenoot van Vincenzo zijn in de Tour. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor hem in de bergetappes. Hierna start ik graag in het wereldkampioenschap. De route is heel zwaar en ik denk dat ik Vincenzo kan helpen aan de overwinning”, vertelt hij.

Studeren
Iets wat niet verandert bij zijn nieuwe ploeg, is het volgen van een studie naast zijn leven als beroepsrenner. Bij sommige mensen staat hij bekend als ‘de Dokter‘. Na een diploma in bedrijfseconomie gehaald te hebben, is hij nu bezig aan een opleiding sportwetenschappen. “Ik hou van studeren. Ik heb nu wel een diploma maar ik wil niet stoppen. Ik wil doorgaan met leren. Ik geniet ervan. Ik ben nu 35 dus ik weet wat ik doe. Vroeger was het moeilijker soms kopman te zijn in een koers en tegelijkertijd te studeren. Dat is nu anders. Ik weet wanneer ik moet koersen en wanneer ik kan studeren”, legt hij uit.

Een eventuele vervolg van zijn carrière als trainer of ploegleider na zijn actieve loopbaan, ziet hij wel zitten. Al duurt dat wel nog een paar jaar. “Ik denk dat ik nog drie jaar op hoog niveau kan koersen”, sluit hij af.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties