Sels soleert naar winst in Leuven

Door Ties Wijntjes, zondag 7 januari 2018 om 14:30

foto: Nick Doup/Wielerflits

Loes Sels heeft de vijfde wedstrijd van de Soudal Classics gewonnen. In Leuven soleerde ze vanuit de startblokken naar winst, voor Thalita de Jong en Ceylin del Carmen Alvarado.

In Leuven begon Sels na de start aan een solo, net daarachter vormde in eerste instantie een groepje met Ellen Van Loy en De Jong die konden volgen. Aan het eind van de eerste ronde was Sels eenzame leider, in de achtervolging streden Van Loy en Alvarado om het overige eremetaal. Niet ver daarachter reed De Jong met ploeggenote Manon Bakker.

In de derde ronde wist Van Loy weg te rijden bij Alvarado. Sels behield haar voorsprong terwijl in de achtergrond respectievelijk Van Loy, Alvarado en De Jong alledrie solo aan het achtervolgen waren. Ronde vijf zouden de drie achtervolgers echter samen aanvatten. Door een valpartij was Manon Bakker toen al niet meer vooraan in beeld.

Terwijl Sels haar voorsprong bleef uitbouwen poogde De Jong meerdere malen de concurrentie achter te laten. Samen met Alvarado wist ze weg te rijden bij Van Loy. In de voorhoede had Sels de strijd om de winst echter al lang beslecht. In een laatste oplopende sectie richting de finish reed De Jong naar het zilver voor Alvarado die op een derde plek eindigde.

Soudal Classics Leuven
Uitslag Elite vrouwen

1. flag-be Loes Sels
2. flag-nl Thalita de Jong
3. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
4. flag-be Ellen van Loy
5. flag-be Joyce Vanderbreken
6. flag-nl Denise Betsema
7. flag-be Karen Verhestraeten
8. flag-nl Manon Bakker
9. flag-us Elle Anderson
10. flag-nl Linda van Anrooij

Uitslag junioren
Jarno Bellens wist bij de junioren de winst op te eisen. Vanaf het begin zette hij de concurrentie onder druk. Zo reed hij halfweg cross solo aan de leiding, een voorsprong die hij niet meer weg gaf. Gerben Kuypers wist beslag te leggen op de tweede plek. Xander Geysels sprintte in extremis naar een derde plek. Bij de nieuwelingen won Dante Coremans, voor Arne Baers en Jelle Harteel.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties