Pierre Rolland op jacht naar ritwinst in Tour en Vuelta

Geplaatst op zaterdag 6 januari 2018 om 14:43

Gaat Rolland opnieuw in de aanval? - Foto: LaPresse /Fabio Ferrari

Pierre Rolland zal dit seizoen de Tour de France en de Vuelta a España rijden. De 31-jarige klimmer gaat in zijn derde seizoen bij EF Education First-Drapac op jacht naar ritwinst in de Tour en Vuelta, nadat het hem vorig jaar gelukt was om een rit te winnen in de Giro.

De Franse renner zal eind februari zijn seizoen starten in de Abu Dhabi Tour. Vervolgens gaat Rolland via Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Romandië en het Franse kampioenschap naar de Tour. Opmerkelijk is dat Rolland niet zal starten in het Criterium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland, de voorbereidingskoersen op de Tour.

Op deze manier hoopt de renner uit Gien zolang mogelijk in het seizoen fris te blijven, zo meldt hij op zijn Facebook. “Ik begin later in het seizoen met koersen omdat ik zo hoop dat ik in het tweede deel van het seizoen frisser aan de start kan staan, omdat daar voor mij de grootste doelen liggen.”

Vorig jaar piekte Rolland al in het eerste deel van het seizoen, toen hij de Giro en de Tour reed. In de Giro wist Rolland nog een rit te winnen, maar in de Tour kon hij geen potten te breken. Dat hoopt de rittenkaper dit jaar te voorkomen.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties