Sam Oomen met Dumoulin mee naar Giro, kopman in Parijs-Nice

Geplaatst op donderdag 4 januari 2018 om 17:15

Sam Oomen rijdt in 2018 de Giro d’Italia aan de zijde van kopman Tom Dumoulin. Dat vertelt de 22-jarige klimmer van Sunweb tegen WielerFlits. “Ik volg niet heel zijn programma”, zegt de Tilburger, die zijn seizoen deze maand nog begint in de Tour Down Under.

“Ik rijd Parijs-Nice en hij gaat naar Tirreno-Adriatico. Volgens mij rijden we verder alleen Luik-Bastenaken-Luik samen en voor de rest is het, op hoogtestage na, gescheiden”, aldus Oomen, die de ins en outs over zijn rol in de Giro zelf ook nog niet weet. “Het is in een ondersteunende rol en we gaan voor de eindwinst in de Giro met Tom.” De Giro wordt zijn enige grote ronde van het jaar.

Oomen zal niet het hele seizoen in dienst van kopmannen moeten gaan rijden. “Parijs-Nice wordt waarschijnlijk een wedstrijd waar ik kan kijken hoe ver ik kan komen. Later in het jaar is er nog de Ronde van Polen, dat zijn wel mooie wedstrijden waar ik mijn kans zou kunnen gaan.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Oomen is ook door de ploegleiding aangewezen om de Tour Down Under te rijden. De Brabander vertrok na de ploegpresentatie direct naar het vliegveld om naar Australië te vliegen. Met Mike Teunissen zit er nog een tweede Nederlander in de selectie voor Down Under.

Selectie Sunweb voor de Tour Down Under 2018
flag-de Nikias Arndt
flag-de Phil Bauhaus
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-nl Sam Oomen
flag-au Michael Storer
flag-nl Mike Teunissen


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties