Kelderman verlengt tot eind 2020 bij Sunweb

Door Youri IJnsen, donderdag 4 januari 2018 om 11:58

foto: © Cor Vos | Team Sunweb

Wilco Kelderman blijft twee jaar langer bij Sunweb. Het contract van onze 26-jarige landgenoot is bij de Duitse formatie opengebroken en verlengd tot en met 2020. Daarnaast zal de Duitse ploeg de klassementsrenner opnieuw uitspelen als kopman in de Vuelta a España. In die ronde eindigde hij in 2017 net buiten het podium; Kelderman werd vierde.

“Ik heb mijn plek meteen gevonden in deze ploeg en voelde me meteen comfortabel”, stelt Kelderman in een persbericht. “Mijn eerste jaar bij Sunweb was fantastisch. Ondanks vervelende valpartijen in Strade Bianche en de Giro d’Italia, heb ik altijd het gevoel gehad dat ik ‘erbij’ hoorde. Ik kijk uit naar de aankomende jaren bij dit jonge, maar sterke team. Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen blijven bouwen op de sterke resultaten die we in 2017 hebben neergezet. Ik heb voor 2018 een beetje dezelfde doelen als vorig seizoen. Ik rijd voor mezelf in een paar grote wedstrijden, zoals in de Vuelta. In andere koersen zal ik een dienende rol vervullen.”

De Tour de France gaat Kelderman rijden in een vrijbuitersrol. Daarnaast zal hij daar in dienst van kopman Michael Matthews rijden. In de Abu Dhabi Tour en Tirreno-Adriatico volgt hij het spoort van Dumoulin, daarna mag Kelderman in de Ronde van Catalonië voor zichzelf rijden.

Ploegleider Aike Visbeek is maar wat blij dat zijn protegé langer bij zijn team blijft. “Wilco is een uitermate getalenteerde atleet. Daarvan hebben we in zijn debuutseizoen bij ons al enkele keren een glimp opgevangen. Ondanks enkele valpartijen en blessures, is hij elke maand gegroeid. Hij vond meteen zijn plek en het is duidelijk dat zijn persoonlijke kwaliteiten matchen met die van de ploeg. Naast kopman is Wilco ook een echte teamplayer. Dat is een van de belangrijkste kwaliteiten die wij in een renner zoeken. Wij kijken er naar uit om te werken aan zijn ontwikkeling, want hij heeft een groot potentieel voor de komende jaren.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties