Floris Gerts vult plek van Hartthijs de Vries bij Roompot in

Door Maxim Horssels en Youri IJnsen, donderdag 11 januari 2018 om 16:27

Floris Gerts rijdt aankomend seizoen in het oranje tenue van Roompot-Nederlandse Loterij, heeft die ploeg bekendgemaakt. De 25-jarige Zuid-Hollander komt over van BMC, waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen uitkwam. Gerts is door de Nederlandse ploeg aangetrokken als vervanger van Hartthijs de Vries. Gerts heeft een contract voor één seizoen getekend.

De 21-jarige De Vries heeft zijn contract wegens hartritmestoornissen terug moeten geven aan het teammanagement. De jonge Fries volgt het advies van zijn dokteren op en geeft zijn gezondheid logischerwijs voorrang. Voor Gerts betekent het op de valreep een verlenging van zijn profcarrière. Onze landgenoot was er niet in geslaagd een profteam voor 2018 te vinden, maar door het wegvallen van De Vries kreeg hij een nieuwe kans.

Ploegleider Erik Breukink vertelt dat de 25-jarige Gerts zijn verantwoordelijkheid moet pakken. “Na het gedwongen vertrek van Hartthijs de Vries om medische redenen en de blessure van Taco van der Hoorn zaten we krap in de renners en dus zijn we op zoek gegaan naar versterking. We verwachten van Gerts dat hij zijn kans grijpt in een vrije rol. Hij heeft al twee jaar WorldTour-ervaring en is gezegend met een goede mentaliteit. Dat past goed in onze groep.”

“Ik ben dankbaar voor de kans die Roompot-Nederlandse Loterij mij biedt”, vertelt de nieuwe aanwinst. “Na twee jaar groeien en ervaring opdoen wil ik mij verder ontwikkelen als renner. Ik zal meer mijn kans mogen gaan en van de ervaren ploegleiding kan ik enorm veel opsteken. Ik ben alvast heel goed ontvangen. Er heerst een ambiteuze maar ook ontspannen sfeer in de ploeg.” Gerts trekt voor het eerst zijn oranje tenue aan in de Tour of Oman.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties