Pinot rijdt minder koersdagen in voorbereiding op Tour

Door Ties Wijntjes, zondag 31 december 2017 om 16:41

foto: Sirotti

Thibaut Pinot maakte eerder al bekend graag te deelnemen aan de Giro d’Italia. Ploegmanager Marc Madiot is echter van mening dat de Franse klimgeit zich volledig moet richten op de Tour de France, zo vertelt hij aan L’Équipe.

Afgelopen jaar reed Pinot zowel de Giro als de Tour. In de Franse grote ronde wist hij echter geen klinkende uitslagen te behalen. Dit jaar ziet Madiot hem graag in topvorm aan de start staan. “Het gaat om de ‘frisheid’. Vorig jaar mistte Thibaut dat, net als Arnaud (Démare, red.). Voor beide is de Tour het hoogtepunt van 2018. Na wat rekenwerk hebben we besloten dat, ongeacht de Giro, Pinot zal starten met een maximum van 32 koersdagen in de benen”, legt hij uit.

Tevens vertelt de Franse ploegleider dat het WK in Innsbruck een groot doel is van de 27-jarige klassementsrenner. Juist om die reden ziet hij Pinot liever niet ziet starten in de Italiaanse hoogmis. “Om hem fris te houden tot het einde van het seizoen denk ik dat hij beter niet in de Giro kan starten. Het is wel wat om op een eendagswedstrijd in te zetten, maar het is wel het wereldkampioenschap. Je moet wat risico’s nemen want een circuit zo zwaar als deze komt niet vaak langs.”

Pinot begint zijn seizoen tijdens de Tour du Haut-Var. Daarna rijdt hij de Ronde van Catalonië. Voor het eerst sinds 2013 zal hij niet aan de start van Tirreno-Adriatico staan.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties