Hugo Haak zet punt achter carrière

Door Youri IJnsen, woensdag 20 december 2017 om 13:12

Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal - foto: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2015

Hugo Haak keert niet meer terug op het hoogste niveau. De baansprinter miste de Olympische Spelen van 2016. Dit tezamen met een slepende knieblessure hebben hem doen besluiten om te stoppen met baanwielrennen. “De dag dat ik geen topsporter meer ben, komt veel te vroeg”, vertelt hij in een persbericht. Haak komt nu in dienst bij de KNWU.

Haaks knie is de grote boosdoener. “Helaas komt dit door het scheuren van mijn meniscus dit voorjaar en twee operaties die hierop volgden. Deze hebben tot gevolg dat mijn knie nooit meer volledig herstelt om topsport op het hoogste niveau te bedrijven. Ik kijk met trots terug op een hele mooie carrière, waarbij ik met Nils van ’t Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland in 2015 Europees kampioen Teamsprint (foto, red.) werd in het Zwitserse Grenchen. Daarnaast wonnen wij in 2016 met Matthijs Büchli de zilveren medaille op de WK Teamsprint in Londen.”

De 26-jarige Haak gaat bij de KNWU aan de slag als assistent van bondscoach Bill Huck, die verantwoordelijk is voor de sprintselectie.

 


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties