Geen Tour de France voor Tim Wellens in 2018

Geplaatst op maandag 18 december 2017 om 16:27

Tim Wellens - Foto: Sirotti

Tim Wellens zal in 2018 de Tour de France overslaan. Afgelopen jaar was de renner van Lotto Soudal wel actief in La Grande Boucle, maar moest hij vroegtijdig opgeven. “De Ronde van Frankrijk is één van de grootste wedstrijden ter wereld en ik ga er ongetwijfeld nog aan de start staan, maar niet in 2018”, vertelt hij aan Sporza.

Wellens begint zijn seizoen eind januari wederom op Mallorca. Na de Ruta del Sol volgt een deelname aan Omloop Het Nieuwsblad. Hij weet nog niet goed wat hij daar mag verwachten. “Het is moeilijk om ambities te stellen, maar in de BinckBank Tour heb ik al op dergelijke omlopen gekoerst en dat beviel me wel”, geeft hij aan.

Na Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Waalse klassiekers volgt een deelname aan de Giro d’Italia. “In de Giro start ik zonder klassementsambities, maar wil ik wel graag een ritoverwinning boeken.” In 2016 won Wellens nog de Girorit naar Roccaraso.

De 26-jarige Belg heeft bij Lotto Soudal een aflopend contract. “Het is de eerste keer dat mijn contract afloopt, dus ik heb nog nooit zo’n situatie meegemaakt. Ik moet nog zien waar mijn toekomst ligt, maar ik ben superblij bij Lotto Soudal. Hopelijk zal mijn toekomst hier ook blijven liggen, maar je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties