Adam Yates kopman in Tour, Chaves en Simon Yates naar Giro en Vuelta

Geplaatst op vrijdag 15 december 2017 om 11:46

Adam Yates keert terug naar de Tour de France. De Brit van Orica-Scott, volgend jaar onder de naam Mitchelton-Scott, zal in juli het kopmanschap dragen. Dit jaar reed hij de Giro (negende) en Vuelta (34e).

“Het voelt goed om terug te gaan naar de Tour. Ik ben heel benieuwd naar de uitdaging die mij staat te wachten. De Tour is en blijft een speciale wedstrijd”, zegt Yates in het persbericht van de ploeg. “Het was goed om dit jaar eens een ander programma te rijden, maar ik zal niet ontkennen dat ik uitkijk om in de Vendée aan de start te staan van de Tour.” Yates deelt volgende zomer het kopmanschap met sprinter Caleb Ewan, die zal debuteren in de drieweekse door Frankrijk.

De Australische ploeg mikt op Simon Yates en Esteban Chaves in de Giro d’Italia en Vuelta a Espana. “We hebben er geen geheim van gemaakt dat de volgende stap voor ons het winnen van een grote ronde is”, zegt sportief directeur Matt White. “We mikken op drie klassementen en ritzeges.”

Chaves kiest in 2018 voor nagenoeg hetzelfde wedstrijdprogramma als in 2016, waarin hij tweede werd in de Giro en derde in de Vuelta. “De Giro telt maar 44 tijdritkilometers. Voor het team en voor mijzelf was dat een van de redenen om in 2018 voor de Giro te gaan”, aldus de Colombiaan.

In zowel de Giro als de Vuelta deelt hij het kopmanschap met Simon Yates, die dit jaar de Tour afsloot als zevende en tevens winnaar van het jongerenklassement.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties