Van Aert hoopt na stage op nieuwe start in Antwerpen en Namen

Door Youri IJnsen, donderdag 14 december 2017 om 14:55

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Na twee weekenden afwezigheid keert Wout van Aert zaterdag terug in competitie. De 23-jarige wereldkampioen van Veranda’s Willems-Crelan werkte de voorbije twee weken een trainingsstage af in het Spaanse Calpe. Die heeft hij goed verteerd en met goede moed blikt hij op de site van de Wereldbeker-cross in Namen vooruit op het komende weekend.

“Twee weekends zonder cross, dat voelt wel heel lang aan”, bekent de Belg. “Maar de stage heeft wel deugd gedaan. Ik heb mijn schema volledig kunnen afwerken, het weer was goed en ik ben volledig gezond. Een perfecte voorbereiding dus. Het is toch altijd wat makkelijker om in de zon te trainen. Ik heb nu nog een paar dagen om terug aan te passen aan de kou en de crossfiets.”

‘Zo slecht was het niet’
Van Aert begint meteen met een dubbelprogramma: zaterdag start hij in de Scheldecross te Antwerpen om daags nadien in Namen aan het vertrek te verschijnen. “In een jaar waar alles goed was verlopen zou dit voor mij gewoon deel twee van mijn seizoen zijn, nu voelt het aan als een nieuwe start. Al werden mijn prestaties en resultaten de voorbije maanden wel een beetje gedramatiseerd. Ik heb nooit ontkend dat ik onder de verwachtingen bleef, maar zo slecht als sommige commentaren die ik las, was het ook niet. De komende weken hoop ik terug een constante in mijn prestaties te krijgen.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties