Novo Nordisk met twee Nederlanders in 2018

Door Martin van den Bosch, donderdag 14 december 2017 om 15:20

Volgend seizoen rijden er nog maar twee Nederlanders voor Novo Nordisk. Dat meldt de ploeg op zijn website. Brian Kamstra en Rik van IJzendoorn maken in 2018 deel uit van de selectie van de Amerikaanse ProContinentale formatie.

In 2017 reden er nog vier landgenoten voor Novo Nordisk. Martijn Verschoor maakte in een eerder stadium al bekend te stoppen met wielrennen. Gerd de Keijzer moet na drie seizoenen vertrekken. “Ik had een aflopend contract en dat is niet verlengd”, vertelt hij aan WielerFlits. “Waarom ik niet mocht blijven, daar is eigenlijk nooit duidelijkheid over gegeven. De ploegleiders waren tevreden over mij.”

De 23-jarige Brabander is in het Spaanse Tarragona een bedrijf voor trainingsstages en fietsvakanties begonnen. “Dat is iets waar ik altijd al aan heb zitten denken. Dit is echt een onontdekt fietsgebied met veel mooie beklimmingen. Zowel kort als lang. Het is hier minder druk en er zijn amper auto’s”, legt hij uit. Zijn sportieve ambities komen op een lager pitje. “Maar ik blijf wel fietsen en ga komend seizoen voor een amateurclub hier in de buurt wedstrijden rijden”, sluit hij af.

Novo Nordisk – een ploeg die volledig bestaat uit renners met diabetes – heeft in 2018 een selectie van zestien renners met tien verschillende nationaliteiten. De Brit Sam Brand en de Argentijn Emanuel Mini zijn nieuw. Zij komen uit de opleidingsploeg van het team.

Selectie flag-us Novo Nordisk 2018
flag-fr Mehdi Benhamouda
flag-gb Sam Brand
flag-au Fabio Calabria
flag-ie Stephen Clancy
flag-fr Romain Gioux
flag-fi Joonas Henttala
flag-nl Brian Kamstra
flag-es David Lozano
flag-ca Reid McClure
flag-ar Emanuel Mini
flag-it Andrea Peron
flag-fr Charles Planet
flag-it Umberto Poli
flag-fr Quentin Valognes
flag-nl Rik van IJzendoorn
flag-au Chris Williams


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties