Landa: “Nairo en ik zullen bondgenoten zijn”

Geplaatst op donderdag 14 december 2017 om 14:13

Valverde, Quintana en Landa - Foto: @Movistar_Team

Mikel Landa kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. De nummer vier uit de voorbije Tour de France verruilt Sky voor Movistar en wil opnieuw schitteren in Frankrijk. “Ik wil naar de Tour om te proberen het beter te doen”, vertelt hij in een interview met de Baskische krant Deia.

De Spaanse formatie presenteerde vandaag op het hoofdkantoor van sponsor Telefonica de mannen- en vrouwenploeg. Daar werd bevestigd dat Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa naar de Tour gaan. Landa ziet mogelijkheden om in La Grande Boucle voor eigen kansen te rijden. “Nairo heeft meer ervaring en zal het voortouw nemen. Maar ik twijfel er niet aan dat we dezelfde mogelijkheden krijgen. De ploeg zal ons op gelijke hoogte moeten zetten. Het belangrijkste is dat Movistar de Tour wint. We moeten dat niet vergeten door enkel voor onszelf te rijden”, geeft hij aan.

Hij ziet mogelijkheden tot een samenwerking met Quintana. “We moeten bondgenoten zijn. Om het hoofd te bieden aan Sky, dat de Tour de afgelopen jaren heeft gedomineerd, heb je een alliantie nodig.” Landa geeft echter toe dat hij niet op zijn Colombiaanse ploeggenoot zal wachten. “Als ik op achterstand sta, zal ik stoppen. Maar wanneer dat niet het geval is, dan niet.”

Bij Movistar vertrekken deze winter onder meer Jonathan Castroviejo en de gebroeders José en Jesús Herrada. Landa verwacht desalniettemin dat zijn nieuwe ploeg Chris Froome en zijn Sky-ploeg het vuur aan de schenen kan gaan leggen. “Ik denk dat ze te verslaan zijn. Doordat er nu één renner minder per team opgesteld kan worden, zullen er meer mogelijkheden zijn om ze pijn te doen”, denkt Landa.

“Het klopt dat Movistar belangrijke renners is kwijtgeraakt, maar de jonge renners maken vorderingen en rijden op een goed niveau. Ik maak me niet al te veel zorgen. Een van de redenen waarom ik voor deze ploeg heb gekozen, is dat het ieder jaar ondanks alles een sterke ploeg heeft. Dit jaar zullen wij niet minder zijn en een competitieve ploeg hebben”, voorspelt de Bask.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties