Vuelta a España presenteert eerste vier etappes van komende editie

Door Koen Middendorp, dinsdag 12 december 2017 om 18:43

Foto: Sirotti

In het museum Centre Pompidou Málaga zijn vandaag de eerste vier Vuelta-etappes voorgesteld van de komende editie. Alle ritten zullen worden verreden op het grondgebied van de provincie Málaga. Met een individuele tijdrit op de openingsdag en twee aankomsten bergop belooft het begin van de Vuelta a España meer dan pittig te worden.

Eerder maakte koersdirecteur Javier Guillén al bekend dat de 73e editie van de Vuelta zal starten met een individuele beproeving tegen de klok. Met een lengte van acht kilometer zal de tijdrit iets korter zijn dan aanvankelijk gedacht. De Vuelta zal, door het opteren van een individuele tijdrit, voor het eerst sinds 2010 niet beginnen met een ploegentijdrit.

De klimmers krijgen in rit twee al meteen de kans om de in de tijdrit opgelopen achterstand goed te maken. De finishstreep bevindt zich namelijk op de top van de Caminito del Rey, een ruim drie kilometer lange klim aan een gemiddelde stijgingsgraad van ruim 8%. De laatste keer dat de Vuelta hier aankwam, was in 2015. Toen was het Esteban Chaves die Tom Dumoulin wist te vloeren na een spannende strijd.

Na twee opeenvolgende krachtmetingen tussen de klassementsrenners, krijgen de rappe mannen in het peloton richting Alhaurin de la Torre hun eerste kans op dagwinst. De vierde etappe start in de provincie Málaga, met als startplaats Vélez-Málaga, maar eindigt in de provincie Granada. Op de flanken van de nog niet eerder bedwongen La Alfaguara krijgen de klimmers opnieuw een kans om zich uit te leven.

Het volledige parcours van de 73e editie van de Vuelta a España wordt bekendgemaakt op 13 januari.

Eerste vier etappes Vuelta a España 2018
25/8, Etappe 1: Malaga-Malaga (8 km, ITT)
26/8, Etappe 2: Marbella-Caminito del Rey
27/8, Etappe 3: Mijas-Alhaurin de la Torre
28/8, Etappe 4: Velez-Malaga-La Alfaguara (180 km)


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties