Porte naar Tour de France met Van Garderen als meesterhelper

Geplaatst op dinsdag 12 december 2017 om 12:25

foto: Sirotti

Richie Porte richt zijn pijlen opnieuw op de Tour de France in 2018. Tejay van Garderen is door BMC aangewezen als meesterknecht van de 32-jarige Australiër. Dat meldt Cyclingnews.


“We moeten op het eindpodium van de Tour terechtkomen”, zei BMC-manager Jim Ochowicz volgens de website. “Cadel (Evans, red.) was onze laatste man op het podium met zijn overwinning in 2011, en we weten hoe we het moeten doen. Je moet geluk en de juiste atleten ervoor hebben, maar we hebben de geschikte renners en Richie is onze man die de klus moet klaren.”

Portes seizoen werd overschaduwd door een zware val in de Tour de France. De Australiër brak hierbij zijn sleutelbeen en bekken. In oktober maakte hij zijn rentree in de Japan Cup, waar hij de finish niet haalde. Hij trapt het nieuwe jaar af met de Tour Down Under, waar hij zijn titel verdedigt.

Giro d’Italia
Rohan Dennis is in de Giro d’Italia de vooruitgeschoven pion van de Amerikaanse WorldTour-formatie, die gisteren alvast de nieuwe shirts presenteerde voor het aankomende wielerseizoen.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties