‘Nibali kiest voor Tour/Vuelta in 2018, laat Giro schieten’

Geplaatst op dinsdag 12 december 2017 om 12:13

foto: LaPresse - Fabio Ferrari

Vincenzo Nibali rijdt de Tour de France en de Vuelta a España in 2018 en slaat de Giro d’Italia over. Dat melden Italiaanse media vandaag.


Nibali kende een succesvol eerste seizoen bij Bahrain Merida. Hij eindigde zowel in de Giro (3e) als de Vuelta (2e) op het eindpodium en won in het najaar voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Lombardije. De viervoudig groterondewinnaar liet onlangs weten in een interview dat Luik-Bastenaken-Luik, de Vuelta en het WK in Innsbruck hoog op zijn verlanglijstje staan.

Een definitieve keuze tussen de Giro en de Tour had hij toen nog niet gemaakt. “Ik beslis pas wanneer ik het Giroparcours onder ogen heb gezien. Ik wil dolgraag terugkeren naar de Tour. Het feit dat de Giro Sicilië aandoet, maakt het echter lastig om een keuze te maken”, zei hij toen.

Een definitieve keuze tussen de Giro en de Tour lijkt Lo Squalo nu wél te hebben gemaakt. Hij rijdt naar het verluidt de Tour en start in de Vuelta ter voorbereiding op het WK. Momenteel verblijft hij op het Kroatische eiland Hvar voor een trainingskamp, waar hij zich met zijn ploeggenoten voorbereidt op het nieuwe wielerseizoen.

Gelijkenissen
Nibali liet eerder tussen de regels door al doorschemeren maar wat graag La Grande Boucle te willen betwisten. De Italiaan ziet in het parcours gelijkenissen met de route van de Tour van 2014, die hij op superieure wijze op zijn naam wist te schrijven. “Ik zie gelijkenissen, maar ook verschillen. Zo moeten er veel kilometers aan kasseien worden getrotseerd. De 65 kilometer lange Pyreneeënrit is ook zeer zwaar. Het is mogelijk om daar aan te vallen en de koers op zijn kop te zetten.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties