Van der Poel: “Ik wilde een beetje afwachtend koersen”

Door Ties Wijntjes, zondag 10 december 2017 om 16:35

Foto: Orange Pictures / SFA-Peter Scholz

Mathieu van der Poel heeft vanmiddag tijdens de Druivencross in Overijse zijn zeventiende seizoenzege behaald. Al in de eerste ronde reed hij bij de concurrentie weg. In het flashinterview vertelt hij dat dit niet het originele strijdplan was.

Van der Poel was van plan vandaag iets meer het koersverloop af te wachten. Toch had hij al snel een voorsprong te pakken op de rest van het deelnemersveld. “Ik koos na de start gewoon een tempo. Ik wilde een beetje afwachtend koersen maar ik kreeg gelijk een mooie voorsprong cadeau. Dan kan je niet gaan wachten. Ik ben toen gewoon mijn eigen ding gaan doen, dat is misschien wel het beste op dit parcours”, legt hij uit.

De 22-jarige Nederlander heeft echter ook af moeten zien. “Toen ik een halve minuut had kon ik mijn tempo wat aanpassen op het peloton. Dit is gewoon een zware cross, het is altijd afzien”, vertelt hij. Tevens is hij blij dat hij samen met ploeggenoot Tom Meeusen het podium mocht beklimmen. “Dat vond ik heel leuk. Wel jammer dat hij nog lek rijdt, want anders had hij misschien nog tweede kunnen worden. Maar ik wist na de stage in Spanje al dat hij goed bezig was.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties