Ferrand-Prévot zegeviert in Druivencross Overijse

Geplaatst op zondag 10 december 2017 om 14:26

Pauline Ferrand-Prévot heeft de Druivencross op haar naam geschreven. Ze wist in Overijse als eerste de finish te passeren, nadat zij als laatste renster van start was gegaan.

Door de sneeuw kregen de dames in Overijse te maken met een modderige ondergrond. Vanaf de start koos de Amerikaanse Elle Noble voor de aanval. Na een snel begin werd zij in de eerste ronde al voorbijgesneld door Lucinda Brand en Sanne Cant. De twee namen samen met Nikki Brammeier het initiatief over.

In de tweede ronde ging Cant er alleen vandoor, maar wisten Brand en Pauline Ferrand-Prévot haar te overvleugelen. Cant kon het tempo niet volgen. Brand nam even afstand, maar na een fietswissel van Brand wist Ferrand-Prévot aan te sluiten. De Française slaagde er vervolgens in om weg te rijden bij Brand.

Met een voorsprong van 21 tellen ging zij de slotronde in. In de achtervolging wist Cant aan te sluiten bij Brand. De twee bleven, tot dicht op de finish, touwtrekken om de overige podiumplekken. In een korte afdaling wist Cant de strijd in haar voordeel te beslechten. Het was echter Ferrand-Prévot die er overtuigend met de winst vandoor ging. Achter de Française wist Cant als tweede te eindigen voor Brand.

flag-be Druivencross Overijse
1. flag-fr Pauline Ferrand-Prévot
2. flag-be Sanne Cant
3. flag-nl Lucinda Brand
4. flag-us Katherine Compton
5. flag-gb Nikki Brammeier
6. flag-nl Annemarie Worst
7. flag-gb Evie Richards
8. flag-it Alice Maria Arzuffi
9. flag-us Ellen Noble
10. flag-be Kim Van De Steene


Buitenkans: Betaal de helft voor de Craft Route Fietsbroek

Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Alleen vandaag: 450 euro korting op de Shimano Ultegra R8000

Reacties Toon reacties Verberg reacties