Mettepenningen: “Van der Poel beter dan Nys”

Geplaatst op donderdag 7 december 2017 om 10:56

Mathieu van der Poel - Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Marlux-Napoleon Games is dit veldritseizoen nog niet in goede doen. In een seizoen waarin Wout van Aert en vooral Mathieu van der Poel de hoofdrollen opeisen, moet de ploeg van manager Jurgen Mettepenningen na drie maanden genoegen nemen met slechts drie podiumplaatsen in tv-crossen.

“Het seizoen is amper halfweg. We hebben nog drie maanden om alles recht te zetten,” vertelt Mettepenningen aan Het Nieuwsblad. Hij noemt onder meer een gebrek aan discipline bij zijn renners in de zomerperiode als oorzaak. Ploegleider Danny De Bie werd vervangen door Gianni Meersman. “Die laatste legt er wel de pees op, vraagt wel die discipline en is professioneler gaan werken. Alleen: hij heeft tijd nodig.”

Daarnaast wordt hij geconfronteerd met de suprematie van Van der Poel en Van Aert. “Staan ze allebei aan de start, dan schiet er doorgaans al maar één podiumplaats meer over. En voor die ene plaats staan er vijf, zes jongens te wringen. Dan wordt het moeilijk. Plus: het tempo is zo moordend. Als je ziet hoe Van der Poel er in de eerste ronde tegenaan gaat… Af en toe probeert er toch iemand met hem mee te gaan, maar die zie je vervolgens zo diep wegzakken dat hij vaak niet eens meer op het podium staat.”

Mettepenningen is onder de indruk van de prestaties van de Nederlander. “Ik heb de hoogconjunctuur van Nys meegemaakt. Wel, Van der Poel overtreft hem op alle vlakken. Die is zó compleet. Was Van der Poel tien jaar vroeger geboren, dan zouden jullie veel minder over Nys geschreven hebben.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties