Vermeulen nog steeds op zoek naar ploeg voor 2018

Door Ties Wijntjes, woensdag 6 december 2017 om 17:59

foto: Marcel Koch (archief)

In september kreeg Alexey Vermeulen te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden bij LottoNL-Jumbo. In gesprek met Cyclingnews vertelt hij dat het contact met de ploeg al een tijdje minder goed verliep. “Ik moest steeds meer tussen de regels lezen.”

De 22-jarige Amerikaan vertelt dat vanaf eind juli het contact beetje bij beetje slechter werd. Tot op dat moment zag het ernaar uit dat alles in orde was. “Er was op dat moment nog groen licht, zo leek het althans. Er was niks negatiefs maar het werd gewoon minder. Dan blijf je geloven dat ze nog even wachten met een nieuw contract. Het ergste vond ik dat de reden drie of vier keer veranderde tot ik uitsluitsel kreeg”, legt hij uit.

Desondanks kijkt hij met tevredenheid terug op de kansen die hij bij de geel-zwarte brigade heeft gekregen. Zo heeft hij met verschillende koersen in de WorldTour kennis kunnen maken. “Ik heb veel in de WorldTour gekoerst. Ik besprak vaak met de ploegleiding dat ik daar enorm van genoot. Ik was echt tevreden met mijn laatste jaren bij Lotto. Neem de Dauphiné, ik had in etappe drie (gewonnen door Koen Bouwman, red.) misschien derde kunnen worden maar in plaats daarvan koerste ik voor de ploeg. Ik denk dat ik me volwassen heb getoond voor mijn leeftijd. Dat hoorde ik ook gelijk van de ploegleider.”

Motivatieproblemen
Nadat Vermeulen te horen kreeg dat zijn contract niet verlengd zou worden had hij een tijdje last van motivatieproblemen. “Ik voelde me verraden door het wielrennen. Ik had echt een gevoel dat ik niet door wilde gaan. Gelukkig had ik mensen en bepaalde dingen om me heen die me weer motiveerden. Zoals het feit dat ik onverwacht het WK op de weg mocht rijden”, vertelt hij.

Zijn liefde en motivatie voor het wielrennen keerden weer terug en ondertussen is hij druk op zoek naar een nieuw team voor 2018. Op dit moment is hij in gesprek met een paar ploegen. “Ik zoek een team met een programma dat bij mij past. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ik denk wel dat er een ploeg is voor mij. Het enige wat ik zeker weet is dat het anders gaat worden dan de afgelopen vijf jaar.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties