Geraardsbergen wil Muur in Tourparcours

Door Ties Wijntjes, woensdag 6 december 2017 om 17:09

foto: Sirotti

In 2019 start de Tour de France in Brussel. Geraardsbergen ziet maar wat graag een passage van het Tour-peloton over de Muur van Geraardsbergen. “Ik heb in mijn 35 jaar politieke ervaring nog nooit zo hard gelobbyd op sportief vlak”, vertelt burgemeester Guido De Padt in gesprek met Sporza.

Naar de presentatie van het Tour-parcours is de gemeente Geraardsbergen met een speciale delegatie afgereisd. Daar bleek de interesse in een passage over de Muur groot te zijn. “Iedereen was het erover eens dat de Muur een plaats zou moeten krijgen in het parcours van 2019. Niet alleen organisator Christian Prud’homme en andere hoge pieten maar ook Tour-helden als Raymond Poulidour en Bernard Thévenet kijken uit naar een Tour-passage over de Muur”, vertelt de burgemeester van Geraardsbergen.

De Padt acht de kans op succes op dit moment ongeveer 50 procent. Tour-organisator ASO heeft tenslotte ook haar eigen wensen. “Zij zullen vooral het Waalse landgedeelte willen aandoen. We liggen op de taalgrens dus we hopen dat de Tour voor ons wil uitwijken. Het blijft afwachten, half januari zullen we het ongeveer weten. Met ook nog de Omloop het Nieuwsblad, de Ronde van Vlaanderen en de BinckBank Tour zouden we dan weer helemaal op de kaart staan”, stelt hij.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties